Over mij

Ik ben Zwaan Smale, moeder van een dochter en een zoon.

Op mijn negentiende heb ik ervaren wat het betekent, om naast mijn familie, iemand naast me te hebben die in mij geloofde. Iemand die me leermomenten gunde, met de geruststelling dat ik het allemaal in me had. Het proces van ontwikkelen, groeien, fouten maken om daar vervolgens van te leren liet volgen. Mijn eigen pad liet volgen. Door deze ervaring durfde ik me open te stellen.
Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen deze steun te geven, zodat ze het leven kunnen leiden wat ze willen.

Ik heb altijd een mateloze interesse gehad in de mens en zijn handelen. Mijn eigen innerlijk heb ik op tal van manieren proberen te ontdekken, overigens lang niet altijd bevredigend. Vaak werden er in de reguliere zorg allerlei oorzaken aangewezen, maar wat ik daar mee kon werd niet duidelijk.

In een liefdevolle omgeving, met behulp van een counselor, kon ik tot verdere ontwikkeling en groei komen. Ik heb het aangedurfd om met de antidepressiva te stoppen. Ik kan weer voelen, mezelf zijn met alle mooie en minder mooie kwaliteiten. Wanneer ik dreig terug te vallen, herken ik dat nu en kan er voor kiezen om er anders mee om te gaan.

Opleidingen:

  • – ACC Academie voor coaching en counseling van de stichting Counseling
  • – Enneagramcoaching Civas
  • – Enneagram project België
  • – Imas Trainingen
  • – Positive touch