type 3 De Succesvolle Werker

“Ik ben succesvol”

 De beste zijn in wat ik doe is een grote drijfveer voor mij en ik heb door de jaren heen al veel bewondering geoogst met mijn prestaties. Ik krijg veel voor elkaar en ik slaag in bijna alles wat ik aanpak. Ik identificeer mezelf sterk met wat ik doe, omdat ik voornamelijk vind dat wat je waard bent, word gemeten naar wat je presteert en de waardering die je ervoor krijgt. Ik heb altijd meer te doen dan mogelijk is in de beschikbare tijd. Om alle zaken voor mekaar te krijgen, laat ik mijn gevoelens en zelfreflectie buiten beschouwing. Ik vind het moeilijk om stil te zitten en niets te doen, omdat er altijd wel iets te doen is. Ik word ongeduldig van mensen die mijn tijd verknoeien. Soms neem ik liever een project van iemand over die het te langzaam doet. Ik heb graag iedere situatie onder controle en straal dat ook graag uit. Hoewel ik rivaliteit niet schuw, ben ik ook een goede teamspeler.

Succesvolle mensen worden gewaardeerd. Ik mag niet falen

De levensvisie van een drie volgens Helen Palmer: (auteur van diverse Enneagram boeken)

De talenten van een Succesvolle Werker

Het zijn meestal mensen met veel energie. Snelle denkers, en ze houden van actie en levendigheid. Ook kunnen ze op anderen enorm stimulerend werken met hun enthousiasme en ideeën. Het zijn geboren motivatoren. Ze kunnen veel aan en vertrouwen op zichzelf en stralen dan ook zelfverzekerdheid uit. Ze weten anderen op een charmerende manier voor zich in te nemen. Ze krijgen bijna alles wat ze willen ook echt gedaan.

Wat een Succesvolle Werker probeert te vermijden

Succesvolle Werkers hebben zich geleerd om alleen te verbinden met dat deel van hen dat succes heeft. Dit kan op allerlei gebied zijn, op carrière, gezin, sport en hobby’s. Ze identificeren zich met dat deel van hen dat succes wil hebben. Ze beogen daarmee dat ze alle negatieve gevoelens en gedachten over mislukken of falen wegdrukken. We noemen dit verdedigingsmechanisme identificatie. De vermijding is gericht op het besef dat ze soms niet zo heel belangrijk, groots, succesvol en fantastisch zijn.

Hoe om te gaan met een Succesvolle Werker

  • Ze houden van concrete en praktische zaken. Mooie woorden of abstracties komen minder makkelijk bij hen binnen
  • Neem een zelfverzekerde houding aan. Succesvolle Werkers houden ervan met ‘waardige’ tegenstanders van doen te hebben.
  • Waardeer de geleverde prestaties, daar zijn ze heel gevoelig voor
  • Praat met ze in termen van kansen en oplossingen, minder in termen van problemen en risico’s.

Wat helpt voor ontwikkeling

Tempo leren loslaten zodat emoties naar boven kunnen komen. Je afvragen welke zaken er werkelijk toe doen in het leven. Oefenen met in contact komen met jezelf en de eigen identiteit en je niet laten beïnvloeden door wat anderen van je denken. Leren naar anderen te luisteren. Je realiseren dat mensen van je houden om wie je bent en niet om wat je doet of bezit. Ontwikkeling is in de richting van waarachtigheid, echt jezelf zijn in plaats van een rol spelen.